Resultaten voor lhasa apso tibetaanse terrier

   
   
 
lhasa apso tibetaanse terrier
Lhasa apso, de kleine zwijgzame vriend Dier en Natuur: Huisdieren.
Overigens was er vroeger een splitsing tussen de grote apso en de kleine apso. De grote apso is de Tibetaanse terriër geworden en de kleine apso is de lhasa apso geworden. Verder zijn er nogal wat mensen die geloven dat de lhasa apso de reïncarnatie van de monnik is.
www.manuserrurerieshop.com
Hondenrassen Tibetaanse Terriër Onze hond.
Toen in Tibet de opstanden losbraken, werd uit voorzorg de Tibetaanse Terriër verhuisd naar de binnenlanden van Tibet. Daar werd de Terriër gekruist met de Tibetaanse Spaniel en ontstond er een nieuw ras, de Lhasa Apso. Begin deze eeuw drong de Terriër door tot India, van waaruit het naar Engeland werd getransporteerd.
AdWords
Tibetaanse terriër Wikipedia.
Bichon frisé Bolognezer Bostonterriër Cavalier King Charles-spaniël Chihuahua Chinese gekuifde naakthond Coton de Tuléar Épagneul nain continental Franse buldog Franse poedel Griffon Belge Griffon Bruxellois Havanezer Japanse spaniël King Charles-spaniël Kromfohrländer Leeuwhondje Lhasa Apso Maltezer Markiesje Mopshond Pekingees Petit Brabançon Russische toyterriër Shih tzu Tibetaanse spaniël Tibetaanse terriër.
stcw 95 uk
Sectie Tibetaanse rassen Rassen Honden Hondenrassen.
Kruising en vuilnisbak. De Lhasa Apso is een zeer aantrekkellijke hond, het is een Tibetaanse Aristokraat. Hij heeft een sterk ontwikkeld lichaam dat is voor het leven in het ruwe Himalayagebergte en klimaat maar ook geschikt voor het beklimmen van het bergachtiggebied. De Shih Tzu is een vriendelijke intelligente, hond met een ietwat prettig eigenzinnig/eigenwijs karakter. Soms krijg je het idee van: vraag het maar netjes dan doe ik het. Wanneer je zelf onvoorwaardelijk je liefde aan dit fantastische ras geeft. De Tibetaanse Spaniel is een vrolijke, intelligente huishond, die absoluut niet van het gezin afgezonderd mag worden. Hij heeft de mens nodig om zich goed te voelen. Het is een ideale hond bij kinderen. De Tibetaanse Spaniel is zowel geschikt voor. Algemeen beeld Raskenmerken Een van de oudste rassen, die de kynologie kent. Daarnaast als specifiek kenmerk mag zeker vermeld worden dat de Tibetaanse Terrier het enige ras is dat een zoolganger is, oftwel net zo als de mensen plat op zijn voeten.
Lhasa Apso.
De hond werd exclusief gehouden in klooster, paleizen en door andere hooggeplaatsen. De voorouders van de Lhasa Apso zijn o.a. de Tibetaanse Spaniel en de Tibetaanse Terriër. De Lhasa Apso is een stabiele hond die geschikt is voor uiteenlopende gezinssituaties.
Tibetaanse Terriers.
Oorspronkelijke naam: Dokhi Apso. Dit zeer oud ras, dat zowel doet denken aan een kleine bobtail als aan de Lhasa Apso, vindt zijn oorsprong in Tibet waar hij door de monniken werd gefokt. Hij werd beschouwd als heilig dier en tempelbewaker en waarlijk vereerd. Lees meer: Geschiedenis. Bij de Tibetaanse Terrier kunnen volgende afwijkingen voorkomen: HD, PRA, lensluxatie, Cataract en CCL.
Langharige vachten rassen als Shih TzuLhasa, ApsoYorkshire, TerrierTibetaanse, TerrierBobtail. Trim4Pets Inforegio.be.

Contacteer ons