Zoeken naar lhasa apso tibetaanse terrier

   
   
 
lhasa apso tibetaanse terrier
Langharige vachten Rassen als Shih Tzu, Lhasa Apso, Yorkshire Terrier, Tibetaanse Terrier, Bobtail Trim4Pets Inforegio.be.
bedrukken
Tibetaanse Terrier.
De Tibetaanse Terriër is de stamouder van de Lhasa Apso. De stevige vacht van de hond is puur functioneel. Het beschermde de hond tegen de barre weersomstandigheden van het Himalaya gebergte. Socialisatie en opvoeding. De Tibetaanse Terriër zal op zeer jonge leeftijd positieve ervaringen moeten opdoen met; onbekenden, kinderen en andere honden. Gedurende het eerste levensjaar neemt hun onbevangenheid t.o.v. vreemden namelijk af. Dit kan zich gaan uiten in overdreven waaksheid en/of grote terughoudendheid. De Tibetaan dient op een duidelijke en rechtlijnige manier te worden opgevoed. Heel moeilijk is dit niet, want de Tibetaan werkt graag en is voor zijn baas behoorlijk meegaand. Het is een zeer intelligente hond die lichamelijk misschien erg hard is, maar innerlijk is hij een zacht type. Leer de jonge Tibetaan in kleine stapjes om eventjes alleen thuis te zijn. Hier zijn ze namelijk niet echt dol op. De Tibetaanse Terriër leert het snelst wanneer gehoorzaamheidstraining wordt afgewisseld met het spelen van spelletjes. Verzorging en gezondheid. Om klitvorming te voorkomen zal de Tibetaan dagelijks geborsteld moeten worden. Dit ras kan regelmatig in bad gedaan worden. Veel voorkomende gezondheidsproblemen; Heupdysplasie, erfelijke oogafwijkingen. Tibetaanse Terrier is geschikt voor.
seo experts
Lhasa Apso Karakter, opvoeden, gedrag en meer op Startpunthonden.
Opereren brengt ook veel risico's' met zich mee. geplaatst op 12 oktober 2014 0058.: Mijn lhasa, nou ja een kruising tibetaanse terriër/lhasa apso is echt een super geweldige metgezel ze is negen van de tien keer gehoorzaam. Ze is erg trouw en super waaks.
Google Adwords SEA
Lhasa Apso rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Het had verschillende functies: als gezelschapshond, de Lhasa Apso bezit een uitermate goed gehoor als geluksbrenger en ze werden zelfs beschouwd als reincarnatie van gestorven monniken. De Lhasa heeft een typisch oosters karakter, als de Tibetaanse bevolking zelf: afstandelijk voor vreemden, trots, vol humor en zelfs wat arrogant.
Lhasa Apso De website van Pekingees en Dwergspanielclub.
When they were first seen in Britain they were confused with other shaggy Oriental dogs and all were labelled Lhasa Terriers. Later a distinction was made, especially between the Apso and the Tibetan Terrier which is thought to have been behind the early Apsos.
Hondenvrienden.be Welke hond ruift weinig?
Citaat van: zidaneke op november 14, 2007, 005155.: Een Tibetaanse Terrier kent geen rui, ze verliezen wel haren een beetje te vergelijken zoals wij mensen ook haren verliezen. maar door ze regelmatig te kammen en te borstelen, verwijder je de dode haren. dit geldt eveneens voor een schapendoes Gelogd. Re: Welke hond ruift weinig? Reactie 9 Gepost op: november 14, 2007, 110942.: Citaat van: Albee op november 13, 2007, 233534.: Meent ge da nu of zijde ermee aant lachen? Dacht dat elke kortharige hond van die stekelige haarkes ruift Vandaar da'k' er een achter zette mar t'was' nie duidelijk genoeg Ruift idd van die korte stekeltjes. Geslacht: Re: Welke hond ruift weinig? Reactie 10 Gepost op: november 14, 2007, 111057.: zo een naakthond. Geslacht: Re: Welke hond ruift weinig? Reactie 11 Gepost op: november 14, 2007, 111223.: Poedels verliezen wel eens een vlokje haar als ze te lang staan. Dus tegen dat hun scheerbeurt eraan komt. Dus als je dat bijhoudt lijkt dat ideaal. ze hebben geen wol, maar verharen in mozaiekverharing, dus af en toe een haartje dat los komt. Als je tussendoor gerust vaker wil borstelen zijn maltezer, York, tibetaan, lhasa apso, havanezer etc ook wel te doen.
Lündrub Eigenaren.
Nadat onze eerste hond was overleden hebben we nog jarenlang twee prachtige heilige birmanen gehad, waarvan er één ook eens een nestje heeft gehad met drie kittens. Ongeveer vier jaar geleden hebben we Tiba geadopteerd, een kruising Lhasa apso die toen twee jaar was. Dat vonden we eigenlijk zo leuk dat we er nog wel een hondje bij wilden en dan het liefst een pup. Ons oog viel toen op de Tibetaanse Terriër en door Jos Hordijk, al jarenlang fokker van het ras, werd ons enthousiasme steeds groter.
Tibetaanse terrier geschiedenis en afkomst.
De Tibetaanse terriër en het kleinere formaat Lhasa Apso werd gehouden als gezelschapshond door de boeddhistische monniken die in de geïsoleerde kloosters leefden, ze werden beschouwd als waardevolle gift en zouden geluk brengen. Rond 1920 schonk een Tibetaanse vrouw een teefpupje Bunti aan Dr.
Trimsalon. Dottys. Opitter Bree, Limburg. Honden en kattenpension. Dotty's' Bree.
Mag ik me even voorstellen, mijn naam is Desiree. Ik ben opgegroeid tussen de honden, twee Dobermanns en nu een Duitse Herder en twee poedels. Ik loop shows met de poedels en met shih tzus. Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt.
Geschiedenis.
De Tibetaanse terriër en het kleinere formaat Lhasa Apso werden tevens gehouden als gezelschapshond door de boeddhistische monniken die in de geïsoleerde kloosters leefden, ze werden beschouwd als waardevolle gift en zouden geluk brengen. In 1930 is de Tibetaanse terriër voor het eerst geïntroduceerd in Europa en Amerika als gezelschapshond.
Tibetaanse Terriër informatie over de Tibetaanse Terriër Royal Canin.
Rasbeschrijving Tibetaanse Terriër. Dit zeer oude ras, dat zowel doet denken aan een kleine Bobtail als aan de Lhasa Apso, vindt zijn oorsprong in Tibet, waar hij door de monniken werd gefokt. Hij werd beschouwd als heilig dier en tempelbewaker en werd waarlijk vereerd.
Sectie Tibetaanse rassen Rassen Honden Hondenrassen.
Kruising en vuilnisbak. De Lhasa Apso is een zeer aantrekkellijke hond, het is een Tibetaanse Aristokraat. Hij heeft een sterk ontwikkeld lichaam dat is voor het leven in het ruwe Himalayagebergte en klimaat maar ook geschikt voor het beklimmen van het bergachtiggebied. De Shih Tzu is een vriendelijke intelligente, hond met een ietwat prettig eigenzinnig/eigenwijs karakter. Soms krijg je het idee van: vraag het maar netjes dan doe ik het. Wanneer je zelf onvoorwaardelijk je liefde aan dit fantastische ras geeft. De Tibetaanse Spaniel is een vrolijke, intelligente huishond, die absoluut niet van het gezin afgezonderd mag worden. Hij heeft de mens nodig om zich goed te voelen. Het is een ideale hond bij kinderen. De Tibetaanse Spaniel is zowel geschikt voor. Algemeen beeld Raskenmerken Een van de oudste rassen, die de kynologie kent. Daarnaast als specifiek kenmerk mag zeker vermeld worden dat de Tibetaanse Terrier het enige ras is dat een zoolganger is, oftwel net zo als de mensen plat op zijn voeten.

Contacteer ons