Op zoek naar tibetaanse herdershond?

   
   
 
tibetaanse herdershond
Tibetaanse mastiff of Do-khyi Rassen Honden Hondenrassen.
Via een gedeeld facebook bericht van hondenfokster Marion Klok zag ik dat Athos, een pyreneese herdershond, een nieuw en warme thuis zoekt. Ik ben geïnteresseerd hiervoor aangezien ik heel veel interesse heb in grote hondenrassen van klasse 9. Nieuw huisje gezocht voor kruising b. Mijn hond heet Guus en word in November 4 jaar oud. Hij heeft altijd op een boerderij gewoond waar hij zelf naar binnen en buiten kon. Op de boerderij kwamen elke dag wel 50 mensen van jong tot oud. Nu zijn wij verhuisd en veranderd van baan. Lief baasje voor Ricky gezocht. Voor onze hond Ricky, 8 jaar oud, zoeken we een nieuw baasje. Ricky is een kruising tussen een Mechelse herder en een boerenfox. Hij heeft altijd op een boerderij gewoond en is een goede waakhond. Wel heeft Ricky soms moeite met luisteren, en vind. even voorstellen 0. Ben Filip en mijn vriendinneke is een Cairn terrier 7 jaar Hopelijk maken we hier een mooie tijd mee Groetjes. Start nieuw bericht naar forum. Show ook je hond naar hondenshow. W.D.van der Wal. We hebben 2 Tibetaanse Mastiff dames, waar we af en toe een nestje hebben.
https://attorno.be/
Kenmerken.
De Tibetaanse Terrir is eigenlijk een herdershond, althans daar werden ze in Tibet voor gebruikt. Het ras zoals we dat nu kennen, is een evenwichtig gebouwde hond, met een compact, stevig lijf en een verbazingwekkend springvermogen. Een en ander komt hem uiteraard goed van pas bij het uitoefenen van zijn functie als herdershond.
Consultant
Gedrag.
De Tibetaanse terrir en zijn gedrag. De Tibetaanse Terrir is een evenredig gebouwde hond met een compact stevig lijf en een verbazingwekkend sprongvermogen. Een en ander komt hem uiteraard goed van pas bij het uitoefenen van zijn functie als herdershond.
https://www.autorijlessenutrecht.nl/
Sectie Tibetaanse rassen Rassen Honden Hondenrassen.
Algemeen beeld Raskenmerken Een van de oudste rassen, die de kynologie kent. Daarnaast als specifiek kenmerk mag zeker vermeld worden dat de Tibetaanse Terrier het enige ras is dat een zoolganger is, oftwel net zo als de mensen plat op zijn voeten.
Tibetaanse terriër Wikipedia.
De benaming Terriër is daarom onterecht en hij hoort meer bij het ras van de herdershond. Door hun grootte en lenigheid konden ze in de berggebieden van de Himalaya dienstdoen waar grotere honden moeilijk konden komen. De Tibetaanse terriër en het kleinere formaat Lhasa Apso werd gehouden als gezelschapshond door de boeddhistische monniken die in de geïsoleerde kloosters leefden ze, werden beschouwd als waardevolle gift en zouden geluk brengen.
Tibetaanse Terriër GEKop hondenrassen encyclopedie.
Vraag van de week. Home Hondenrassen encyclopedie Tibetaanse Terriër. Deel deze pagina op Facebook. In de hondenrassen-encyclopedie vind je van alle rassen een beschrijving over karakter en uiterlijk. Uiteraard is iedere hond weer anders en daarom is het voor diegene die zelf een rashond hebben, hier mogelijk hun ervaring over dit ras te delen.
Tibetaanse terriër Hondencentrum.
Vervelende situaties zullen ze mijden en laten zich zelden met vreemden in. Binnenshuis is de Tibetaanse Terriër een rustige hond en kan makkelijk uren voor de openhaard vertoeven. Als de Tibetaanse terriër erop getrained is kan hij prima overdag alleen zijn.
Tibetaanse Terrier.
Niettegenstaande zijn naam dus geen terriër, maar een herdershond. Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we look-alikes. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een look-alike kijk op de pagina Waarom een stamboomhond? Middelgrote, langharige, robuuste hond met een vastberaden uitdrukking van onder de beharing die het hoofd bedekt. De b ovenvacht is overvloedig, fijn maar niet zijdeachtig of wollig, met lang, recht of gegolfd niet gekruld haar. Ondervacht fijn en wollig. Elke kleur of kleurcombinatie toegestaan, met uitzondering van chocolade of leverkleur. De schofthoogte van de Tibetaanse Terrier ligt tussen de 35 en 40 cm.
Tibetaanse terriër Rassen Honden Hondenrassen.
Rasgroep 9: Gezelschapshonden. Sectie Tibetaanse rassen. Een bijdrage van: Thea Koster. nieuw hier en stel mij dus even voor. ik ben natalie en samen met mijn vriend en 2 kindjes hebben wij 2 honden 2, konijnen en 8 cavias en blub de vis haha onze honden zijn een jack russel kruisingkje dewi van 8 jaar en een kruising amerian bull van 6 maandjes genaamd lina maar moet nog. Ik stel mij en mijn hondjes even voo. Hallo, ik ben Ritaik, ben een enorme dierenliefhebber. Ik heb 2 hondjes: Eni en Senna, mixjes en ontzettend lief en heel verschillend. Ik hoop hier heel veel te leren over hondenrassen en hoop op tips enz. Ik ga namelijk half maart starten met de. Interesse voor adoptie van de pyren. Via een gedeeld facebook bericht van hondenfokster Marion Klok zag ik dat Athos, een pyreneese herdershond, een nieuw en warme thuis zoekt.

Contacteer ons